L’Associació Cultural Andalusa “Hijos de Paradas en Catalunya” commemora el seu vint-i-cinquè aniversari, el dissabte 5 d’octubre, al Centres Culturals de Sanfeliu i Bellvitge- el Gornal. La celebració comptarà amb la presència de l’alcalde de Paradas (Sevilla), Rafael Cobano Navarrete, que pronunciarà una conferència. 

La inauguració dels actes d’aniversari tindrà lloc a les 12 hores al Centre Cultural de Sanfeliu i anirà a càrrec del president de l’entitat, José Pastor. Tot seguit, l’alcalde de Paradas pronunciarà una conferència que anirà precedida d’una exposició de fotografies, actuals i retrospectives, i també de la projecció d’un video del poble de Paradas, que a l’actualitat té 7.250 habitants.

Rafael Cobano estarà acompanyat per l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín i l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón. Al finalitzar l’acte s’oferirà un vi d’honor entre els assistents.

A la tarda, a les 20.30 la celebració es traslladarà al CC de Bellvitge-el Gornal i consistirà en un festival amb les actuacions de Lidia Rodríguez, Noelia Morilla i Cristian Cosano, al cante; David Marín i Rubén Reches, a la guitarra i Edu i Juan al cajón. També hi participarà la poetessa, Mercedes Portillo.

El festival, presentat pel locutor radiofònic, Antonio Menchón, també comptarà amb l’acompanyament del Coro Rociero Jara i Retama i del grup de ball de l’ACA Hijos de Paradas en Catalunya”.

Segons el president de l’entitat, José Pastor, l’objectiu és ser un punt de trobada entre tots aquells paradenys que viuen a Catalunya i també difondre les tradicions, costums, gastronomia i idiosincràsia que són molt característiques de Paradas. “Tenim el profund orgull de pertànyer a aquest petit poble de la comarca de La Campinya sevillana”, ha dit Pastor.

“Un altre dels objectius, –ha dit– és donar a conèixer, per mitjà de resums publicats a la nostra web, la història i els orígens de Paradas i, d’aquesta forma, explicar les diferències que hi ha entre els pobles del seu entorn i aquest, que malgrat no ser molt grans, amb el pas dels anys existeixen”.

José Pastor, que fa 13 anys que és el president, també fa una crida a tots les persones que procedeixen de Paradas i els seus fills i descendents que viuen a Catalunya perquè participin de l’entitat ja que “comencem a ser grans al capdavant i necessitem que vinguin joves amb nova energia i noves idees”, diu i afegeix que “ara per ara, aquesta mancança de jovent és quasi general a totes les entitats com la nostra”.

Pastor també valora negativament el fet de que amb la crisi cada vegada és més difícil aconseguir finançament per a dur a terme activitats i pel dia a dia de les entitats.