L’Associació Veïnal Districte IV Florida-Les Planes fa balanç de les diferents mesures que s’han implementat al barri per millora qüestions relacionades amb l’incivisme, la neteja i els descans veïnal, entre d’altres.

En primer lloc, cal recordar que fa gairebé un any de la posada en marxa el dispositiu policial Tetra a la zona de Blocs Florida-Les Planes, amb tot un seguit d’intervencions coordinades dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de L‘Hospitalet. En aquest sentit, de la Concha explica que “han augmentat les intervencions sobre seguretat i salut pública però els veïns veiem encara deficitari tot allò relacionat amb el control de l’incivisme”. Afegeix que “les qüestions prioritàries són la neteja, l’ordre i el respecte al descans veïnal”.

Precisament, i més enllà de la presencia policial, també es va posar en funcionament aquest estiu la figura dels facilitadors nocturns per garantir el descans. Es tracta de professionals que faciliten la convivència i el descans a zones amb incidències de civisme i sorolls. Aquests facilitadors tenen un horari de 21h a 3h a l’estiu i des de l’octubre només els caps de setmana. “Cal ampliar des d’una hora abans i allargar dues hores més tard perquè l’incivisme comença aviat i el soroll sovint s’allarga fins a les 6h de la matinada”

Una altra de les qüestions que preocupa a l’entitat veïnal és la construcció del Centre d’Atenció Primària de Florida Sud a l’Avinguda Catalunya. La presidenta de l’associació afirma que “hem tingut reunions amb el CatSalut i sembla que seria una realitat el primer trimestres del 2024. Hem estat fent seguiment de les obres i hem demanat al director que ens ensenyi les instal·lacions i ens expliqui quins serveis es prestaran però no hem obtingut cap resposta. Així que seguirem amb les taules informatives dels dimarts a la porta dels ambulatoris per facilitar als usuaris el formulari de queixes i reclamacions”.