El Consorci de la Zona Franca de Barcelona s’ha adherit a la patronal AEBALL (Associació Empresarial i Unió Patronal Metal·lúrgica de L´Hospitalet i Baix Llobregat) per impulsar en el seu teixit productiu projectes de cooperació, innovació i sostenibilitat amb l’objectiu de millorar la competitivitat i eficiència de les empreses.

Rosa Fiol, directora general d’AEBALL ha explicat a l’entrevista de L’Informatiu que aquesta aliança permetrà que “empreses que nosaltres com a patronal agrupem per activitats, la Zona Franca, i especialment el DFactory, on hi ha moltes empreses que inicien activitats en temes molt punters i tecnològics, les podran ajudar, donar suport i impulsar”.

D’altra banda, Fiol ha recalcat que si sumem L’Hospitalet al Baix Llobregat, hi ha més d’un milió d’habitants, unes 48.000 empreses i representem el 13% del PIB de tota Catalunya: “aquest PIB majoritàriament és indústria, per tant, Catalunya té dos pols industrials importants, el Vallès i el Baix Llobregat-L’Hospitalet”.

A més, i tenint en compte el marc en el qual s’ha fomentat l’aliança entre AEBALL i el Consorci de la Zona Franca, la directora de la patronal ha comentat que “en tota Europa no hi ha un lloc on la indústria pugui estar més ben ubicada que aquí, tenim un port, un aeroport i una fira”.

La indústria, i més concretament el sector del metall, està tenint en aquest moment un desenvolupament molt gran gràcies a la digitalització, la nova mobilitat, per això des d’AEBALL estan intentant que les empreses més tradicionals puguin fer una transició cap a activitats amb més futur. D’aquesta manera, l’adhesió de Zona Franca a AEBALL permetrà que moltes empreses no hagin d’abaixar la persiana.