L’Hospitalet disposa de 12 refugis climàtics que permeten a la població en general preservar-se de les altes temperatures, especialment les persones vulnerables com són gent gran, nadons o malats crònics. 

Amb l’arribada dels mesos més càlids de l’any l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) posa en marxa la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics (XMRC), un conjunt d’espais accessibles, públics i d’accés gratuït, confortables per afrontar les altes temperatures dels actuals estius.

Els refugis climàtics poden ser interiors, en espais com biblioteques o centres cívics, amb refrigeració, on la temperatura es manté al voltant de 27 °C, o exteriors com alguns parcs i jardins, on la regulació tèrmica és natural, ja que la presència d’aigua, de vegetació arbòria, i de terreny permeable actuen com a reguladors de temperatura.

Enguany, a tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona hi ha 19 llocs més que l’any passat i 54 més que l’estiu de 2021, quan va néixer la XMRC.

A L’Hospitalet els 12 refugis climàtics estan situats al Parc de les Planes, Parc de Can Buxeres, Parc de l’Alhambra, pel que fa als exteriors, i els interiors són el Centre Cultural Metropolità Tecla Sala, Torre Barrina, Poliesportiu Gornal, Poliesportiu Marcel·lí Maneja, Centre Cultural Santa Eulàlia, Mercat Municipal La Florida, Casal de Gent Gran Pubilla Casas, Casal de Gent Gran de Bellvitge i Casal de Gent Gran Ca n’Arús.

L’AMB compta, al seu web, amb l’espai de consulta de la XMRC, en el qual hi ha informació sobre:
• Què és un refugi climàtic.
• Inventari i mapa de situació dels refugis climàtics de la XMRC.
• Recomanacions per protegir-se durant les onades de calor.