De cara als congressos confederal, de tot Espanya, i de Catalunya, que es faran a finals d’any, a Barcelona, la UGT de L’Hospitalet està treballant propostes que se centraran en tres àmbits principals.

D’una banda, l’atenció i el suport als treballadors migrats, que pateixen alts índexs de precarietat laboral.

La UGT també vol que les empreses reforcin la prevenció i que la salut mediambiental es consideri salut laboral a tots els efectes, molt més en època de xoc climàtic i escalfament global del planeta.

La secretària d’Acció Sindical de la UGT de Catalunya, Núria Gilgado Barbadilla, ha assenyalat que “ara que som l’estiu veiem com el canvi climàtic i les onades de calor afecten directament la salut de les persones treballadores i això implica que cal fer canvis en l’organització del treballa i situar aquesta qüestió al centre de la salut laboral”

La secretària d’Acció Sindical de la UGT de Catalunya també ha apuntat la jornada laboral i els salaris.

“Hem de aconseguir les 37,5 hores per llei per després caminar cap a les 35 hores setmanals. I, sobretot, el gran repte és aconseguir la jornada de 32 hores amb 4 dies de feina i 3 de descans, perquè creiem que és possible”, ha dit Núria Gilgado Barbadilla.

I pel que fa als salaris ha indicat que “els salaris estan perdent poder adquisitiu i cal apujar-los- A Catalunya, més de la meitat de la gent cobra menys de 1.500 euros mensuals i avui és molt difícil viure per sota d’aquesta quantitat”.

La UGT també posarà l’accent en les polítiques específiques adreçades a persones en situació d’atur i en les mesures per garantir la igualtat de les dones a la feina.

Igualment, la UGT de L’Hospitalet proposarà que els congressos reclamin que les administracions garanteixin prou recursos per a la Sanitat pública.

I a nivell local, la UGT local vol aprofitar el context favorable dels congressos confederal i català per augmentar la militància i refermar la seva posició de primera força sindical de la ciutat.