Un torneig solidari, amb la col·laboració d’Alpi, amb quasi la totalitat de clubs de la ciutat i amb el protagonisme per als més petits. Massa bons ingredients i una recepta que sí o sí havia de sortir bé. L’únic punt negre, de moment, la pluja que ha fet reestructurar alguna categoria. Però això no està sent impediment per veure el Municipal del Gornal com a punt de trobada de quasi tot el futbol base de L’Hospitalet.

“Ha estat tot molt fàcil per part de totes les entitats. I tenim molta il·lusió per poder muntar una cosa així”, explica Edu de Grandi, organitzador de la competició. “No volíem organitzar el clàssic torneig amb guanyadors i perdedors i ja està. Volíem que els nens aprenguessin una sèrie de valors”, afegeix.

I aquí és on entra l’Associació Alpi, entitat que des de fa més de 50 anys treballa per a persones amb discapacitat. Alpi està sent col·laboradora essencial del torneig, amb voluntaris que ajuden que tot surti bé i amb un estand propi per donar a conèixer la seva feina. “Volem anar una mica més enllà dels valors tradicionals de l’esport. Treballar la solidaritat, el treball en equip, el respecte…”, explica Ricard Pérez, director del centre especial de treball de l’associació.

El primer torneig solidari de la UD Gornal va començar dilluns i acabarà aquest dijous. I no s’està jugant només al camp. Amb la iniciativa “Marquem gols digitals”, les famílies estan col·laborant pujant fotografies a Instagram que reflecteixen la germanor amb l’afició, el rival, els companys d’equip i els àrbitres.