A l’espera de la posada en marxa dels nous aparcabicis segurs que està instal·lant l’Ajuntament, l’Associació L’Henbici valora que “d’entrada qualsevol infraestructura ciclista és benvinguda”, ha explicat Raúl Rodríguez, membre del col·lectiu.

En total són 50 aparcabicis segurs repartits per la ciutat que s’han instal·lat en zones d’aparcament a la calçada i en zones de vianants amples. Unes ubicacions que, en aquest darrer cas, no acaben de satisfer a l’associació L’Henbici. “Continuem volent que les bicicletes baixin a la calçada però els aparcaments els posem a la vorera”, ha afegit Rodríguez.

Un cop es posin en marxa, els aparcabicis funcionaran a través d’una aplicació mòbil que activarà tres punts de subjecció a cada bici, amb cadenat, sistemes de seguretat i control d’obertura i tancament. A més, tindran espai per guardar el casc, alarma per a prevenció de vandalisme i estaran connectats amb el Centre de Gestió de Mobilitat. Des de L’Henbici apunten, però, que encara hi ha molts dubtes sobre com serà el seu funcionament.

“No hi ha hagut una campanya d’informació sobre aquests nous elements, no sabem si seran gratuïts o si en algun moment passaran a ser de pagament. El què entenem és que són bastants més cars a les u invertides que estem acostumats a utilitzar i que són molt més barates”, ha conclòs.

Els aparcabicis han tingut un cost de 540.000€ i ha estat finançat majoritàriament amb els fons europeus Next Generation.