Un grup de nois i noies han pintat un mural amb perspectiva de gènere per decorar el pas sota les vies del tren que hi ha a tocar de l’estació de metro de la Torrassa. La intervenció és el tancament del projecte Re-Creart, en què a través de tallers d’orientació, els joves han pogut reflexionar sobre la diversitat, l’empodarement o els estereotips. 

Amb la supervisió de l’artista urbana Ro Ledesma, els nois i noies han dissenyat el mural per expressar les seves inquietuds a favor de la igualtat i la tolerància amb una perspectiva feminista.

En aquest sentit, Anna Muñoz, tècnica de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament, explica que en el mural “les joves han expressat la necessitat de sentir-se segures quan van pel carrer i també de sentir-se lliures d’escollir allò que volen sense ser jutjades pel fet de ser noies. És una forma perquè aquest missatge quedi plasmat i ho pugui veure molta gent per reflexionar-hi”.

Una intervenció artística col·lectiva que és la culminació d’un projecte més ampli. I és que els missatges i vinyetes formen part de les conclusions dels tallers de sensibilització del projecte Re-Creart que aquests joves han dut a terme.

Un espai en què han pogut expressar-se i reflexionar sobre l’autoestima, la sexualitat o la diversitat, a més de la pressió estètica que pateixen les adolescents o les masculinitats estereotipades.

L’Andrea, una de les participants al tallers, assegura que “cada vegada hi ha més joves que volen trencar els estereotips, com el de ser i vestir de manera molt femenina. No hi ha una manera correcta de vestir-se”.

D’altra banda, en Gabriel explica que “quan ets un noi et veus obligat a fer coses que no t’agraden, com jugar a esports o als videojocs. Ho has de fer perquè, si no, no et consideren part del grup”.

El projecte Re-Creart forma part del programa d’actes amb motiu del 8 de març i l’han dut a terme de manera conjunta la Fundació Contorno Urbano i la Cooperativa Candela amb l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament. En la iniciativa hi han participat una trentena de joves, sobretot usuaris de l’Associació Educativa Itaca.