El darrer mes l’ha passat a Livorno, dalt d’un escenari i immersa en els assajos de dues òperes. La soprano hospitalenca Laura del Río enceta una tardor plena de projectes. Però sens dubte un dels més importants és la representació d’una producció formada per dues òperes: ‘Cavalleria Rusticana’ de P. Mascagni i l’estrena de ‘Dodici anni dopo’ del comporitor M. Menicagli. Les funcions seran el 27 i 29 d’octubre al Teatro Chiabrera de Savona, a Itàlia.

Tot i que ja havia fet concerts a Itàlia, aquestes representacions suposen el debut de l’hospitalenca en el món operístic italià. Una experiència que se suma a la seva ja consolidada carrera, però que viu amb molta emoció. “Ho estic gaudint molt, tot el procés està suposant un enriquiment personal i professional enorme”, ens explica del Río durant la seva curta estada de la ciutat just abans de volar de nou a Itàlia per l’estrena.

Més endavant, el 7 de desembre, tornarà a Itàlia, en aquesta ocasió a Livorno, per interpretar la versió original de ‘Cavalleria Rusticana’, que per primera vegada s’estrenarà al Teatro Goldoni de Livorno.

Però per aquells que vulguin gaudir de la seva veu en persona, o podran fer el 31 d’octubre al Liceu amb l’espectacle ‘L’òpera dels amics’ amb Marcel Gorgori on s’interpreten fragments d’òperes que més emocionen a cinc personatges coneguts.

I Laura del Río també suma un nou projecte. En aquest cas, s’estrena com a actriu en l’òpera film de ‘Dodici anni dopo’ que celebrarà la seva premiere el 21 de novembre a Livorno.