L’Auditori Barradas ha acollit aquest cap de setmana el festival benèfic “Ballem”. En ell han participat diferents escoles de ball de la ciutat, que col·laboren amb Alpi en activitats per a persones amb discapacitat.

El festival ha simulat un concurs de talents on tots han tingut el seu paper: presentadors, càmeres i jurats.

L’objectiu d’aquest festival, més enllà de recaptar fons, ha estat donar-lo a conèixer. “Aquesta idea va sorgir per donar-nos a conèixer i mostrar tot el que podem fer; més enllà de ser un centre ocupacional”, ha explicat la Rosa Bonat, presidenta d’Alpi.

Al festival també han participat voluntaris per ajudar en el seu funcionament. “Portem molt de temps relacionades amb el món de la dansa. Sempre que ens ofereixen una oportunitat per ajudar, l’agafem. Ens fa il·lusió ajudar”, comenten la Micaela Río i la Núria Estévez, que també participen com a maquilladores.

Amb esperit solidari i reivindicatiu, aquesta activitat benèfica l’emmarca dins el Dia Internacional de les persones amb discapacitat (que es commemora a tot el món el 3 de desembre). La recaptació de fons la destinen a nous projectes d’inserció i inclusió social, econòmica i cultural.