La síndica de greuges de L’Hospitalet, Merche García, ha pres possessió aquest divendres del seu càrrec en el seu segon mandat. Merche García ha signat formalment l’acta del seu càrrec davant l’alcaldessa Núria Marín.

Merche García inicia aquest segon mandat després que el Ple municipal ratifiqués per unanimitat la reelecció per a cinc anys més en la darrera sessió del mes de gener. La Sindicatura és una institució complementària de l’Ajuntament que té la funció de defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques de la ciutadania, tot supervisant l’actuació de l’administració local. Es va crear el 2018 i Merche García va obtenir aleshores el seu primer mandat. Segons el seu reglament, la persona que ho lidera no pot exercir el càrrec més de dos mandats consecutius.

En l’acte, Merche García ha destacat que en aquest segon mandat vol “consolidar la figura institucional” de la sindicatura, després d’un primer mandat en que l’ha posat en marxa i ha donat a conéixer aquesta instància de control entre la ciutadania. 

Merche García Villatoro va ser nomenada per primera vegada síndica de greuges el gener de 2018. És educadora social i compta amb formació superior en pedagogia i en gestió d’organitzacions no lucratives. La seva experiència professional i associativa vinculada a L’Hospitalet la va iniciar el 1986 a través del món del lleure. Des de llavors, ha estat directora de l’Esplai Florida, coordinadora de l’Observatori de la Infància de L’H i membre de l’Espai de Ciutadania.