A la botiga Abacus de la rambla Just Oliveras paren atenció en una història d’una dona en crisi i quadres de Dalí, ‘Estimada Gris’, signada per Sílvia Soler, i en dos títols de literatura infantil i juvenil amb vocació de transformació social.

Verónica Banderas Rovira, directora d’Abacus L’Hospitalet, també ha explicat que ‘Ningú no és perfecte’, de Gemma Pasqual, “ens parla d’un nen que vols ser futbolista però juga amb faldilla i ens parla, doncs, dels prejudicis, que és una cosa que també es tracta a les escoles”.

I ha afegit ‘L’alè dels llaurats’, de Toni Mata, que “és una obra sobre un món feliç, a l’estil d’Aldus Huxley, i que també ens recorda que potser els altres mons no son tan feliços com creiem i que potser necessitem més veus per conèixer la felicitat”.

Perutxo Llibres, a la rambla Just Oliveras, creuen que els contes de Sergi Pàmies, recopilats en “A les dues seran les tres”, son una aposta segura, i també posen el focus sobre el gènere negre d’autor escandinau i sobre una primera novel•la.

Eulàlia González Guasch ha qualificat ‘Les calces al sol’, el debut literari de Regina Rodríguez Sirvent, de “llibre encara molt d’estiu, fresc, sense pretensions, però que et fa passar una molt bona estona”.

I també ha recomanat ‘La dama de Reykjavík’, una nova nissaga amb nova inspectora de Ragnar Jónasson, perquè “la novel•la policíaca sempre triomfa”.

Les recomanacions que ens fan a la Casa del Llibre, del centre comercial Gran Via 2, s’encaminen cap a la literatura emocional que tan agrada el jovent amb autores com Joana Marcús, que presenta ‘Tres mesos‘. I també ens apunten dues novetats, de temes essencials, com la criança i la maternitat, amb ‘Diré que m’ho inventat‘, de Marta Marín-Dómine. I d’autores ja consolidades, com Irene Solá, que, després de l’éxit de ‘Canto jo i la munanya balla‘, acaba de publicar ‘Et vaig donar ulls i vas mirar les tenebres‘.

A la llibreria Llavors, de Collblanc, ens recomanen literatura de fantasia amb la segona entrega de la sèrie de les bruixes de Discmón, ‘Germanes fatals’, de Terry Pratchet, “ciència ficció en català, ha destacat Dani Garrido Núñez.

I una curiositat sobre gats d’un clàssic del gènere de terror, ‘Gossos i gats’, de Lovecraft, “que parla de la relació dels gossos i els gats amb els éssers humans, però només té paraules bones per als gats”.

A Llavors també destaquen la nissaga manga en català, ‘Hooky’, i d’autora catalana, Míriam Bonastre, i ‘La feina no t`estimarà’ un llibre de reflexió i pensament de Sarah Jaffe, que formarà part del club de lectura Abajo el trabajo.