L’Auditori Barradas ha acollit la Setmana del Cant Coral, enguany la seva edició número 40. Aquesta iniciativa és organitzada per les corals de la ciutat; la coral Heura, Xalesta i Elisard Sala. En aquesta ocasió també s’ha apostat per repertoris diversos de cant coral per atraure a tots els públics, amb formacions musicals de tot el territori català.

En aquests 40 anys de vida, des de l’organització s’ha donat l’oportunitat d’actuar a grups amb estils musicals variats, per tal que el públic més jove també s’interessi, a la vegada que mantenen el públic gran que ja és fidel a aquest esdeveniment anual. També es busca que les agrupacions que actuen siguin de fora de L’Hospitalet, ja que des de l’organització assenyalen que les corals locals ja tenen altres moments durant l’any per actuar.

“Jo trobo que és molt important perquè hem aconseguit celebrar 40 anys. Són 40 anys en què han vingut moltes corals de fora de la ciutat. És una forma per tal que la gent dels barris pugui veure noves corals. La gent ja ens demana venir per l’any que ve i també les corals s’interessen per poder actuar. De fet, ja en tenim dues pel 2025”, ha explicat Montserrat Lluveras Puig, presidenta de la Setmana de Cant Coral de L’H.

Pel que fa al públic, aquesta edició ha tornat a ser un èxit. “Sempre ens agradaria que fos una miqueta més per poder cobrir les despeses. Tot i això, tenim un públic molt fidel. La gent ja sap que hi ha aquests concerts i ja hi compta amb ells”, ha destacat també Montserrat Lluveras.

Els primers concerts d’aquest cap de setmana han estat el de la Polifònica de Puig-Reig, aquest dissabte; i el Cor Cantabile, que ho ha fet el diumenge. Per la setmana vinent estan programades les actuacions de la Capella de Música del Pi, el dissabte dia 18 i l’actuació de Les Fourchettes, pel diumenge dia 19; també a l’Auditori Barradas.