Aquest dilluns arrenca una nova edició de la Setmana de la Solidaritat centrada per segon any en la salut mental amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància de tenir-ne cura a qualsevol edat. L’han organitzat les entitats que formen part de l’Espai de Ciutadania amb el suport de la Creu Roja i a l’espai de l’Entrevista de l’Informatiu parlem amb el seu president, Jesús Solores.

Durant aquesta Setmana de la Solidaritat, que s’allarga fins el 12 de novembre, la salut mental serà més visible a la ciutat, amb un munt d’activitats per fer aflorar diferents qüestions relacionades amb la seva cura i amb l’objectiu de no estigmatitzar a les persones que pateixen problemes de salut mental. En aquest sentit s’han preparat diferents activitats, tallers, xerrades o teatre amb el focus posat en la soledat. Jesús Solores, ha incidit en la gent gran, “sobretot pel que fa a la soledat no desitjada, però també de la salut emocional dels més joves que diferents estudis apunten cap a una soledat física”.

Durant l’Entrevista, Solores també s’ha referit a la tasca que ve realitzant la Creu Roja de  L’Hospitalet en àmbits com el de la “inclusió social i la pobresa, els horts socials i tallers cognitius, on assisteixen més d’un centenar de persones, especialment, àvies”.

Un dels punts més importants en els quals treballa l’entitat a la  ciutat és en l’àmbit de les persones sense llar. “Els nostres voluntaris surten al carrer per acompanyar a aquestes persones i veure quins són els seus problemes i derivar-los a les administracions corresponents”.

Un altre dels eixos de Creu Roja és, apunta el seu president, “el de l’ocupació és un tema primordial ja que la gent que es troba en situacions difícils, pot sortir-se’n. Justament ara estem esperant un programa nou provinent de la Unió Europea per a persones amb problemes d’inserció”.