L’Hospitalet Atletisme inicia aquest cap de setmana el Campionat d’Espanya de clubs. Els dos equips absoluts, femení i masculí, competiran una temporada més a la Divisió d’Honor, màxima categoria estatal.

I ho faran per segon any consecutiu, després de l’ascens del masculí el 2022. L’objectiu dels dos conjunts, novament, serà la salvació. El torn de les noies serà dissabte, a Navarra, en una primera jornada que compartiran amb el Pamplona Atlético, el Playas de Castellón i el Bidasoa Atletiko Taldea. “El més important és sumar per mantenir-nos en aquesta categoria que tant hem lluitat per ser-hi”, explica Julia Lillo, atleta especialitzada en el salt d’alçada.

Els nois, per la seva banda, tindran un desplaçament molt més còmode. L’equip masculí competirà a l’estadi municipal de Cornellà de Llobregat i els seus primers rivals seran el conjunt de casa, el Cornellà Atlètic, el Playas de Castellón i el Club Atletismo Tenerife. “És un grup bastant complicat però anirem a totes, no és excusa per no anar a morir a la pista”, diu Xavier Barrubés, especialista en llargada i triple salt.

El sistema de competició, en els dos casos, és exactament el mateix. Els 16 equips que competeixen en cadascuna de les dues categories intentaran sumar el màxim de punts en les dues primeres jornades, la d’aquest dissabte i la que es disputarà el 4 de maig, encara amb seus per decidir. A l’última jornada, prevista pel 25 de maig, els vuit equips amb millor puntuació competeixen pel títol i els altres vuit, on presumiblement estaran els dos conjunts de l’Hospitalet Atletisme, ho faran per evitar el descens.