Les activacions del codi de risc de suïcidi s’han triplicat en menors de 18 anys, confirmant que la salut mental dels joves ha empitjorat, sobretot després de la pandèmia. El Dr. Fancisco Villar n’ha parlat a l’Entrevista de l’Informatiu.

El Dr. Francisco Villar, psicòleg de l’Hospital Sant Joan Déu, ha explicat que arran de la pandèmia “hem notat un major malestar en els adolescents”.

A l’Entrevista de l’Informatiu, el Dr. Villar ha reiterat que “la pandèmia va fer una sorda acceleració dels intents de suïcidi, però no acaba de desaccelerar”.

La connexió dels joves de forma permanent a les pantalles amb l’arribada de la digitalització “ha interromput moltes parts del desenvolupament dels propis menors”, afegeix el psicòleg, fet que preocupa als professionals. “Si davant de qualsevol situació em distrec i només utilitzo la distracció com element de gestió emocional, m’estic perdent el desenvolupament de molts recursos de gestió del benestar”.

En aquest sentit, Villar creu que la digitalització és molt bona per treballar però molt dolenta per aprendre i sobretot per educar, “no podem deixar que ens eduquin les pantalles”. El Dr. Villar ha conclòs que “en la infància i l’adolescència la desconnexió és la única forma d’estar connectat”.

En els darrers temps l’hospitalització de joves que han tingut conductes d’intent de suïcidi han augmentat un 40%. El número 061 és el telèfon d’atenció a les persones amb idees suïcides.