Les entitats membres de l’Espai de Ciutadania i la Creu Roja tornen a organitzar la Setmana de la Solidaritat, que enguany tindrà lloc del 6 al 12 de novembre. Aquesta iniciativa, que tornarà a tenir la salut mental com a eix central, vol visibilitzar un problema que afecta el conjunt de la societat fent especial èmfasi en els joves i les persones sense llar.

Per al membre d’Espai de Ciutadania, Enric Roldán, tractar la salut mental “no és només qüestió de pressupost. Tot i que també, perquè calen recursos per prevenció i tractament. Els problemes es reduirien si hi hagués més facilitats per accedir a un habitatge, millors salaris, millor convivència, etc. La solució és col·lectiva“.

El tret de sortida tindrà lloc el dilluns 6 de novembre a les 19 h a la Rambla Just Oliveres, davant de Ca n’Arús, amb la lectura del manifest i les actuacions de Plàudite Teatre, Assat 50 i Joselito. A partir d’aquí, s’han programat tot un seguit de conferències, tallers, activitats artístiques que permetran abordar la salut mental des de les diverses perspectives.

El dimecres 8 de novembre, al Centre Cultural Santa Eulàlia (carrer Santa Eulàlia, 60), tindrà lloc una representació per a les escoles, de la peça teatral Soli-tud. A càrrec dels joves de Plàudite Teatre – Espai d’Arts Escèniques. El divendres 10 de novembre, s’ha previst una jornada comunitària i artística a l’entorn de l’espai recuperat del pont de Matacavalls.

Dissabte 11 de novembre a les 12 h es farà una masterclass esportiva a la Plaça Lluís Companys. I el dimecres 15 de novembre es projectarà al CC. Bellvitge-Gornal la pel·lícula “La sombra del sol”, en acabar hi haurà un col·loqui.

Consulteu el programa aquí

Entrevista completa al programa Veïns de Televisió L’Hospitalet