Tot a punt per a la celebració de la diada de Sant Jordi en què els llibres i les roses en són els protagonistes. Televisió L’Hospitalet ha visitat la floristeria Fflors del barri del Centre per conèixer de primera mà quines són les preferències dels hospitalencs a l’hora de triar la rosa de Sant  Jordi.

A floristeria Fflors es preparen per a la jornada de Sant Jordi, encàrrecs i muntatge de les diferents roses de manera tradicional amb la seva bossa i espiga o sense muntar, però amb tots els complements necessaris per fer-ho diferent i especial. Enguany la diada cau en dia feiner i els floristes prefereixen que sigui així perquè tenen comprovat que es venen més roses.

El 80% de les roses que es vendran seran vermelles i el 20% restant d’altres colors. Pel que fa a l’origen de les flors, la majoria són de Colòmbia, l’Equador i de Països Baixos. El preu enguany ha pujat una mica. Es podran comprar a partir dels 4 euros i en funció de l’ornamentació, aniran incrementant de preu.

Roses a partir de 4 euros

Susi Mandaña, de la floristeria Fflors, ha explicat que “el preu a pujat com tot, però la gran sort que tenim és que a Sant Jordi tenim roses de tots els preus. Com les roses venen de Colòmbia, de Països Baixos i l’Equador hi ha varietat de preus, més econòmiques i  més cares”.

A més de la rosa senzilla de sempre, el client busca una rosa de qualitat i un muntatge diferent. Segons Susi, “Cada any busquem la manera d’innovar i el més important, ho fem nosaltres els professionals de les flors”.

Molts clients en compren més d’una i també empreses, restauradors i associacions encarreguen roses per obsequiar treballadors i clients. Els floristes expliquen que estan rebent encàrrecs d’aquests tipus durant aquests dies.