El grup de Dansaires de L’Hospitalet enceta l’agenda de ballades pel 2024 juntament amb la Colla Dansaire Picacrestes del Prat i de l’Esbart Bitrac Dansa d’Igualada, amb els que han compartit balls tradicionals.

La 44a Roda d’Esbarts Catalònia ha tornat al Casino del Centre, amb l’objectiu clar de mantenir la cultura i la tradició dansaires i poder fer-les accessibles a la gent del barri que vulgui acostar-se. “Cada vegada costa més, però a través de les xarxes socials podem arribar a molta més gent i connectar amb esbarts d’arreu de Catalunya, fent visible que això no només es fa a L’Hospitalet, però deixant clar que el nostre objectiu principal és ser molt més visibles a la ciutat”, ha declarat la Mireia Montserrat Tubau, presidenta dels Dansaires de L’Hospitalet.

Els nens i joves que participen com a dansaires, que tenen des de 3 anys fins a 17, han interpretat diferents danses catalanes que han estat el resultat de diferents investigacions històriques que s’han realitzat per tot el territori català. Entre els balls interpretats destaquen els Cascavells de Cardona, el Ball de Sant Corneli o les Corrandes de Pallars.

De cara al 2024, els Dansaires de L’Hospitalet tenen programades diverses actuacions per fer arribar la dansa tradicional a tota la ciutat. La primera serà al mes de febrer amb col·laboració la Coral Els Matiners, després vindran el Festival de Primavera, el dia 14 d’abril, i per acabar també participaran a les Festes de Primavera i al Festival d’Estiu.