El cap de setmana el barri de Granvia Sud ha començat a omplir-se d’operaris amb armilles reflectants i camions amb materials que volten per totes les entrades de la Fira. Amb les banderes alçades, els preparatius per l’ISE 2025 es troben en el seu punt més àlgid. La fira sobre tecnologia audiovisual i integració de sistemes tindrà lloc aquesta setmana, entre el dimarts 4 i el divendres 7 de febrer.

Amb tan sols unes setmanes de diferència, l’expectació recau també en l’esperat MWC, que enguany celebra la seva edició entre el 3 i el 6 de març. Es tracta de dos dels congressos més importants de la temporada, i els establiments del voltant ja parlen, fins i tot, de duplicar l’afluència de clients.

Ens apropem a Casa Varela 1986 i a La Pepa, dos restaurants propers a la Fira que ens expliquen les claus de l’impacte que tenen aquests esdeveniments en els seus negocis.

Les previsions de reserves els hi fan ser més que optimistes. La Yolanda Hernández, encarregada del restaurant La Pepa, parla de “duplicació de clients“, i a més, matisa, aquests surten “amb un tiquet mitjà més alt“. Aquesta demanda incipient ha fet que augmentin les previsions de producte i que contractin a més personal.

Per la seva banda, a Casa Varela també esperen amb ganes l’arribada de la seva “Champions League”, ens explica el Francesc Sevilla, director del restaurant. Ells mantindran a tota la plantilla que tenen i confien a continuar sent un referent de restaurant per als visitants de les fires.

Entre els plats principals que demanen els congressistes es troben els clàssics de la nostra gastronomia: arrossos de peix i vegetal, pernil ibèric i els “cachopos” asturians.

Els esdeveniments privats d’empreses, una tendència en augment

Els grans promotors d’aquests establiments són les agències, que organitzen els viatges als congressistes amb serveis d’hostaleria inclosos. D’altres venen recomanats pels hotels dels voltants o, simplement, per les bones crítiques a internet. Tots els restaurants coincideixen, però, en la creixent demanda d’espais on organitzar dinars i sopars privats per a empreses.

Per donar resposta a aquesta necessitat, La Pepa i Casa Varela han decidit duu a terme ampliacions en els seus propis locals, amb l’objectiu de continuar donant el millor servei als seus clients, ens expliquen. De fet, moltes d’aquestes reserves es fan amb un any vista en el calendari.

La convivència entre clients del barri i congressistes

Sobre els possibles inconvenients d’aquesta saturació en el servei, ambdós restaurants ens remarquen la bona rebuda per part dels seus clients habituals. “Realment estan acostumats, saben que si hi ha fira potser han d’esperar una mica més”, comenta la Yolanda Hernández.

Per la seva part, el Francesc Sevilla té per costum avisar que, tot i tenir taula reservada “potser en determinats dies no trobes el tracte personalitzat que esperes pel gran volum de clients que venen”.

Tots dos coincideixen a dir que els seus clients més fidels són conscients de la importància cabdal que suposen aquests esdeveniments multitudinaris pels seus negocis.