Els 12 centres de formació de Renfe, entre els quals hi ha el de L’Hospitalet, han obert la inscripció per al Curs d’Aspirants a Maquinista que començarà el proper mes setembre.

En el centre de formació de RENFE de L’Hospitalet es dediquen a preparar als estudiants pera totes les situacions possibles que es poden arribar a trobar el dia de demà a la via. Per poder realitzar el curs cal comptar amb el títol de Batxillerat o tècnic de Formació Professional o equivalents i haver complert 20 anys d’edat a la finalització del curs.

El nou curs preparatori per a l’obtenció conjunta de la llicència i el diploma que acrediten la formació necessària per exercir la professió de maquinista, consta de 1.150 hores, amb més de 250 de les quals seran de pràctiques de conducció efectiva. El cost del curs es de 21.000 euros.

El pare i la mare de la Nekane López, alumna del centre, van ser maquinistes durant més de quaranta anys ella ha decidit seguir els seus passos i dedicar-se a la conducció de trens. Per aquest motiu esta realitzant el curs d’aspirants a maquinista que ofereix el centre de formació de RENFE, de L’Hospitalet.

La Nekane ha explicat que “he decidit continuar la professió dels meus pares i fer un canvi de rumb en el meu camí professional. El que més m’agrada d’aquesta nova etapa és la part tècnica alhora d’aprendre la professió de maquinista”.

El curs a més de sis mesos de formació teòrica consta de tres mesos de formació practiques de conducció efectiva a les línies de la Xarxa Ferroviària.

Si el nombre d’aspirants és superior al de les matrícules ofertes, se seleccionarà els futurs alumnes a través d’una prova de selecció que es durà a terme durant la primera quinzena d’aquest mes de juny.