El Lingot de gamba ibèric i la Burgerporc són algunes de les propostes de l’edició centenari de la Primavera de Tapes, on participen 27 establiments. Per 4 euros, els clients poden degustar una tapa singular i una beguda, a més de votar la millor de la ciutat.

Ens hem acostat a un dels locals que hi participen, el Racó del Toni, on han preparat el sofisticat lingot. El xef Ferrán Bernés explica que la tapa consisteix en un brioix de la fleca Panarra amb una duxelle de bolets, gamba de Palamòs i una làmina de cansalada per sobre.

Consulta el programa de Primavera de Tapes

A Radikal Burger han apostat per una delícia que ja està triomfant entre els hospitalencs que s’han apropat a la vora de la Rambla Just Oliveras. La Burgerporc és una hamburguesa elaborada amb carn de galta cuita amb vi, una maionesa de trufa i formatge xedar. El xef Santiago Ruiz la corona amb una fulla de ruca per aportar frescor.

Per als participants, és tota una injecció de popularitat i motivació formar part del concurs: “És una forma de publicitar-nos i de participar en les Festes de Primavera. A més, és un plus que la gent vingui, ens conegui, sàpiga el producte que tenim i el que podem fer en aquest raconet”, destaca Bernés.

Consulta el programa de Primavera de Tapes

D’altra banda, en el cas de Ruiz explica que “és emocionant la quantitat de gent que ve i que et coneix gràcies a la tapa” i com comenten si està bona i ho recomana a la gent.

Consulta el programa de Primavera de Tapes

El padrí d’aquesta edició és Edu González, creador de contingut gastronòmic conegut a les xarxes com @bravesbarcelona, que ha volgut destacar el caràcter multicultural i la qualitat de la cuina hospitalenca: “En aquestes tapes que tastareu, hi ha molt nivell. He participat en altres rutes, però com aquest any, no ho havia vist mai”.

També es celebrarà un sorteig amb diversos premis per als votants que hagin degustat tres tapes diferents.