La programació institucional d’activitats del Dia de la Dona ha començat amb la presentació del llibre Intensas d’Ana Requena Aguilar, periodista i redactora en cap de gènere de El Diario.es. L’acte, en forma de conversa conduïda per la també periodista Aurora Anton, s’ha celebrat a la sala d’actes del Centre Cultural Tecla Sala.

El llibre de denúncia feminista és una reflexió de l’ús del qualificatiu intensa com una nova manera d’estigmatitzar les dones. Una paraula que, assegura, s’utilitza sovint quan una dona mostra contundència, queixa o ira davant de situacions de micromasclisme.

Segons Requena, l’objectiu és desacreditar les reivindicacions feministes i generar un sentiment de culpa perquè les dones renunciïn a expressar el seu malestar.

Ana Requena Aguilar és autora dels llibres ‘Intensas’ i ‘Feminismo vibrante’.

Així, explica que “la paraula intensa s’ha convertit en el nou histèrica. Encara que en un principi no té una connotació tan negativa, sí que està servint per assenyalar les dones, invalidar-nos i marcar-nos uns límits”.

Per això proposa reapropiar-se del terme intensa i donar-li una connotació positiva. “S’ha de reivindicar la intensistat. Si la intensitat té a veure amb demanar, reivindicar, sentir o saber què volem, rebutgem o demanem, la intensitat només pot ser bona”, diu.

L’Hospitalet inicia els actes pel Dia de la Dona

Enguany, les activitats programades pel Dia de la Dona a la ciutat tenen l’objectiu de reivindicar la igualtat.

El dia fort serà aquest divendres 8 de març, amb la concentració i lectura del manifest, a partir de les 5 de la tarda, a la Plaça de l’Ajuntament. La jornada de divendres també comptarà amb l’actuació de “We Can Do It”, a càrrec d’Street Dance Area.

Abans i després del 8 de març, la ciutat viurà diferents actes organitzats per múltiples entitats. El lema de totes les activitats relacionades amb el Dia Internacional de la Dona a L’Hospitalet és “Impliquem-nos per la igualtat”. Segons la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laura García Manota, aquest lema reflecteix que “tots i totes hem de ser peces per aconseguir aquest objectiu comú, que és la igualtat real entre homes i dones”.

“Aquest pacte entre institucions, agents i veïnat és necessari perquè tots i totes entenguem que si avancem en igualtat, avancem com a societat”, conclou García Manota.