La Policia Local, la Guàrdia Urbana, de L’Hospitalet també s’ha sumat al Dia Internacional de la Dona. Una cinquantena de persones, entre agents i personal de l’àrea de Seguretat de l’Ajuntament, s’han concentrat a les dependències del carrer Migdia per llegir un manifest que reclamava la plena igualtat de drets i oportunitats per a les dones en tots els àmbits de la societat.

El manifest també reivindica que hi hagi paritat de dones en les professions relacionades amb la seguretat pública, tradicionalment masculinitzades, garanties d’un entorn de treball segur i just per a totes les dones, polítiques que fomentin la diversitat de gènere i que previnguin la discriminació i l’assetjament, així com una perspectiva de gènere en el conjunt de la seguretat pública.

Pel que fa a GU de L’Hospitalet, el repte és mantenir el ritme d’incorporació de dones al cos i eliminar els esculls perquè les dones vulguin optar i accedeixin a llocs de comandament i lideratge.

Eva María Bueno García, portaveu de la Policia Local, ha assenyalat que aquest nivell de paritat encara no s’ha pogut assolir “degut segurament a la càrrega que encara suposa ser dona en aquesta societat”.

I ha concretat que la implicació dels homes és “indispensable” per tal que “les responsabilitats i les tasques que les dones en general tenim assignades històricament puguin ser compartides”.