Les darreres setmanes han començat a patrullar 15 nous vehicles de Guàrdia Urbana adquirits aquest any amb una inversió propera al milió d’euros. De la quinzena, 13 són híbrids i dos elèctrics, per reduir les emissions durant el patrullatge, segons informen fonts municipals.

Dotze turismes han estat logotipats amb el model visual internacional Battenberg -amb disseny exterior en forma de escaquer de colors d’alta visibilitat utilitzat principalment en els vehicles d’emergència-. Tres més no s’han retolat per poder realitzar tasques de seguiment i vigilància.

Foto de Gabriel Cazado

Segons l’Ajuntament, la majoria dels nous turismes, model Ford Kuga, estan destinats a les unitats territorials de districtes, per continuar desplegant efectius de proximitat.

Els cotxes incorporen sistemes tecnològics per fer-ne més eficient el funcionament. Disposen d’un ordinador a bord i de micròfon sense fils. A més, compten amb desfibril·ladors. De la mateixa manera s’han instal·lat desfibril·ladors en 10 vehicles anteriors més de la flota.

Jesús Husillos, tinent d’alcaldia de Seguretat, Mobilitat i Recursos Humans, ha assenyalat que “estem formant a la totalitat de la plantilla de la Guàrdia Urbana per tal que puguin fer servir aquests desfibriladors correctament si es troben davant d’una situació d’emergència”.

L’Ajuntament ha afirmat que “aquesta compra reafirma el compromís del Govern local amb la seguretat i la Guàrdia Urbana”.