La Plataforma Espai de Ciutadania de L’Hospitalet, dedicarà enguany la Setmana de la Solidaritat a la salut mental sota el títol “Tothom pot perdre el fil” Del 7 al 13 de novembre no hi faltaran les conferències, representacions teatrals, exposicions i activitats diverses. Hi participen la major part de les 50 entitats que conformen la plataforma.

“Tothom pot perdre el fil”, tot recordant que una de cada quatre persones tindrà un trastorn mental al llarg de la seva vida. A aquesta qüestió es dedicarà la Setmana de la Solidaritat. Cal tenir cura del benestar psicològic, emocional i social i és per això que l’Espai de Ciutadania i la Creu Roja local han posat fil a l’agulla per sensibilitzar i demanar tota la solidaritat de la ciutadania de L’Hospitalet.

El portaveu de l’Espai de Ciutadania, Enric Roldán, ha dit que “arran de la pandèmia, en la passada edició vam parlar de la salut mental, un problema que ja es veia a les aules entre els més joves. Avui és un tema que ens preocupa a tots i per això vam decidir centrar-nos en aquest tema”. La Setmana de la Solidaritat assegura Roldán vol “sensibilitzar a la ciutadania sobre diferents temes , ja sigui sobre refugiats, gent gran o violència de gènere. La salut mental ens afecta a tots i per això hem organitzat amb diverses entitats de la ciutat vinculades a la salut mental, xerrades, tallers, teatre o exposicions, entre d’altres”. 

Un dels participants en la Setmana de la Solidaritat és l’artista gràfic Francesc de Diego, pintor lligat a la ciutat i que pateix un problema de salut mental. Malgrat tot això no li impedeix desenvolupar la seva creativitat que els ciutadans podran veure a la Biblioteca Josep Janés amb l’acte públic que es farà el dia 11, a les 6 de la tarda.

El dia 7 tindrà lloc la presentació i lectura del manifest de la Setmana de la Solidaritat de L’Hospitalet amb els alumnes de Plàudite Teatre. Altres actes destacats són: El Tastet de salut mental, a càrrec de la Fundació Orienta; els tallers de bàsquet o taitxí; els 46ens Jocs Escolars de la ciutat o la conversa sobre “Salut mental, la baula feble del nostre temps”, organitzada per Tres Quarts per Cinc Quarts, a la Tecla Sala, el dia 14, a les 18,30 hores.