La plantilla de Rosanbus, l’empresa concessionària dels autobusos locals, s’ha concentrat a primera hora de dijous, 24 de novembre, per denunciar les actuacions de la direcció de l’empresa que afecten les condicions laborals dels treballadors i el servei dels autobusos. Els treballadors posen com a exemple l’obertura continuada d’expedients disciplinaris que han anat cada cop a més.

També denuncien la situació de prorroga en el concurs per adjudicar el servei d’autobusos que opera amb 13 línies a L’Hospitalet i la manca de vehicles de l’empresa que s’ha acabat traduint en nombroses incidències que afecten a la qualitat del servei. De la mateixa manera denuncien la manca d’inversions per part de l’empresa i d’AMB. 

Edu Migallón, president del comitè d’empresa de Rosanbus, ha assenyalat que “portem ja tres anys de prorroga en el concurs i això afecta el servei, que perd qualitat. En el darrer any no s’ha pogut complir el servei correctament perquè no hi ha inversió per part de l’empresa ni de l’AMB. S’està deixant caure el servei, no es pot garantir la circulació del 100% dels vehicles per manca de manteniment. D’altra banda l’empresa està obrint expedients greus als treballadors per petits accidents de circulació que són habituals en el nostre dia a dia”.

Des dels sindicats demanen que l’Ajuntament faci una comissió de seguiment d’aquest conflicte i que es fiscalitzi la prestació d’aquest servei públic. Rafa Santollo, delegat d’UGT, ha explicat que “portem mesos sol·licitant a l’administració local que es realitzi aquesta comissió i es fiscalitzi la prestació del servei als ciutadans de L’Hospitalet que utilitzen aquesta línia. L’Ajuntament és part de l’AMB i tenen l’obligació de fer-ho”.

Els treballadors de Rosanbus tenen previst concentrar-se l’1 de desembre davant de l’Ajuntament, en defensa de les condicions laborals del tots els treballadors i els interessos dels usuaris, amb l’ànim d’oferir un servei de qualitat.