Treballadors de Rosanbus s’han concentrat davant de l’Ajuntament per demanar la implicació del consistori en el conflicte que mantenen amb l’empresa concessionària dels autobusos locals. Finalment, l’Ajuntament i els representants sindicals de l’empresa s’han compromès ha celebrar una comissió de seguiment el dimecres 7 de desembre a l’Àrea de Mobilitat.

Els treballadors denuncien la situació de prórroga en el concurs per adjudicar el servei d’autobusos que opera amb 13 línies a L’Hospitalet i la manca de vehicles de l’empresa que ha acabat amb nombroses incidències que afecten a la qualitat del servei. També denuncien la manca d’inversions per part de l’empresa i l’AMB.

Edu Migallón, president del comitè d’empresa de Rosanbus, ha assenyalat que “l’empresa no ha mediat en el conflicte, segueix tancant la porta, no ens escolta. Per això venim davant de l’Ajuntament per denunciar tots els problemes que tenim amb la direcció i per demanar que es fiscalitzi el servei i que es revisi la prestació que no s’està complint”.

Des dels sindicats manifesten que s’està deixant caure el servei, que no es pot garantir la circulació del 100% dels vehicles i que s’estan obrint expedients greus als treballadors. A més, asseguren que l’empresa no ha respectat el dret a vaga i continua sense voler negociar i dialogar amb la plantilla.

Rafa Santoyo, delegat d’UGT de Rosanbus, ha explicat que “l’empresa no vol negociar, segueix obrint expedients, no ha complert els serveis mínims, i estem aquí davant de l’Ajuntament perquè ens escoltin i s’impliquin, perquè està en joc la seguretat dels usuaris dels autobusos, i dels treballadors”.

Des de l’Ajuntament, el tinent d’alcalde de Convivència, Seguretat i Mobilitat, Pepe Castro, ha assegurat que segueixen de ben a prop aquest conflicte i ha anunciat que es crearà una comissió de seguiment perquè aquest canvi d’empresa afecti el menys possible al servei i als treballadors.

Pepe Castro ha assegurat que “el nostre objectiu és que el servei públic es mantingui amb les millors condicions i que els usuaris el puguin utilitzar amb seguretat. Escoltarem els treballadors i anunciem la creació d’una comissió de seguiment perquè aquest conflicte afecti al menys possible als treballadors i usuaris del servei”.

Finalment l’Ajuntament i els representants sindicals de l’empresa Rosanbus s’han compromès a celebrar una comissió de seguiment el dimecres 7 de desembre a l’Àrea de Mobilitat, on treballadors, consistori i la plataforma del transport públic es reuniran per tractar de desencallar elconflicte.