Emmarcat dins de la Festa Major de la Florida i impulsat pel Pla Integral Les Planes-Blocs Florida, l’entitat ha preparat una jornada plena d’activitats per reunir a tot el barri. Una de les més destacades han estat els tallers de circ social, a càrrec del grup Kanaya Circ, que entenen l’activitat com una eina per treballar valors com el respecte, la solidaritat i la inclusió.

El grup Kanaya Circ ha muntat una carpa a la plaça, ha preparat tota mena d’estris de circ i ha acompanyat a les famílies i els nens i nenes que s’han apropat, per ajudar-los i introduir-los en el món del circ, d’una forma molt entretinguda i per a tota la família.

El Pla Integral Les Planes-Blocs Florida té com a un dels seus objectius principals promoure una transformació al barri, revertir la vulnerabilitat de la seva població i millor la feblesa del seu teixit associatiu. És per això que l’Ajuntament de L’H s’ha compromès a invertir recursos i ha preparat un pla de llarg termini, del 2020 al 2030.

“És important que la gent es trobi, per tal que en contextos informals es puguin conèixer i per poder millorar la convivència i la cohesió social dels veïns de la Florida. La recepció d’aquest tipus d’activitats és bona. Tot el que siguin trobades amb música, art i gastronomia són positives”, ha explicat en Lluís Esteve, coordinador del Pla Integral.

A banda del taller de circ social, el veïnat també ha pogut gaudir d’una xaranga popular que s’ha passejat pels carrers propers anunciant les activitats que s’han dut a terme a la plaça i convidant els veïns a passar-se i poder gaudir d’un matí molt divertit.