El barri de Can Serra amb grans desnivells als seus carrers, serà més accessible per al veïnat en tot l’entorn de la plaça de la Font, una de les seves zones emblemàtiques d’estada i de pas per als vianants. Actualment, la plaça manté accessos únicament amb escales des del carrer de Castellbò i el carrer de la Carpa, i també amb rampes des de l’avinguda de Can Serra.

Aquest espai és un dels punts centrals del barri ja que al voltant s’hi troben el Mercat Municipal de Can Serra, el nou Casal de la Gent Gran i l’Escola la Carpa. La plaça serà doncs objecte d’un projecte de reurbanització i un altre d’instal•lació d’un ascensor, que ja han sortit a licitació amb un pressupost total d’1,49 milions d’euros. D’aquesta manera s’acostaran al veïnat els equipaments de la zona i se suprimiran barreres físiques i visuals, tot aplicant la perspectiva de gènere a l’espai públic.

L’actuació s’insereix en l’objectiu de ciutat “Barreres 0 al 2030” i és la primera de les accions previstes per fer de Can Serra un barri accessible. 

El primer tinent d’alcaldia, Fran Belver, afirma que “volem que la plaça sigui més amigable i sobretot més accessible amb rampes i un ascensor amb gran capacitat. És on es concentren els tres equipaments amb més moviment del barri i es tracta que la plaça sigui el millor possible per fer l’estada. Seguirem treballant el barri de Can Serra millorant la mobilitat i l’accessibilitat “.

El projecte inclou la reconfiguració de la plaça de la Font amb un sistema de rampes i parterres que salvaran els desnivells, i l’eliminació de les escales d’accés des del carrer de Castellbò per una entrada a peu pla. S’hi crearan més zones amb vegetació, amb la millora de l’arbrat, la jardineria i el sistema de reg. També es reforçarà l’enllumenat de la plaça i es renovarà el mobiliari urbà amb bancs, jocs infantils i aparells biosaludables per a gent gran.

L’actuació es completarà amb l’eliminació de les escales que comuniquen el vial interior de l’avinguda de Can Serra, amb el carrer de la Carpa i la seva substitució per un ascensor amb capacitat per a 13 persones, que salvarà el desnivell de 4,5 metres existent entre les dues vies. A més, un sistema de rampes permetrà l’accessibilitat des de l’avinguda de Can Serra fins a la plaça de la Font, el carrer de Castellbò i el carrer de la Carpa.

L’execució del projecte de reurbanització i millora de l’accessibilitat de la plaça de la Font i el seu entorn tindrà una durada prevista de vuit mesos.