Fa dues setmanes, l’incendi a les Piscines Municipals de L’Hospitalet obria moltes incògnites i una d’elles era on se celebraria el 36è Trofeu de Natació “Ciutat de L’Hospitalet”. La ràpida reacció de tots els agents implicats ha permès que la competició s’hagi dut a terme amb normalitat a les instal·lacions del Club Esportiu Mediterrani, al barri de Sants de Barcelona. No és el lloc habitual, però el més important és que el Trofeu segueix un any més.

“Teníem el compromís d’organitzar la competició i s’ha de dir que hem rebut una ajuda excel·lent per part del CE Mediterrani i de l’Ajuntament. Hem fet el trofeu en les mateixes condicions que a L’Hospitalet”, explica Joan Giralt, director tècnic de l’entitat.

I esportivament, la competició va reunir a alguns dels millors nedadors del moment. Lidon Muñoz, del CN Sant Andreu, va batre el rècord del Circuit Català de Trofeus amb 25,01 als 50 metres lliures, a més d’imposar-se a la classificació de millor rendiment amb 841 punts. I per part del CN L’Hospitalet, tres nedadores van aconseguir pujar al podi: Celia Monforte (2a 50 metres braça) Claudia Giralt (1a 200 braça, 2a 1500 lliure i 3a 200 estils) i Paula González (3a 200 braça). Monforte, a més, va guanyar el trofeu de millor rendiment del CN L’Hospitalet en categoria femenina. Entre els nois, el millor local va ser Aitor Lagos.

Sens dubte, el 36è Trofeu de Natació Ciutat de L’Hospitalet passarà a la història per la ubicació. Amb la piscina exterior de les municipals a punt d’obrir, la 37a edició hauria de recuperar la normalitat i tornar a casa.