El balafon, l’ngoni o el djembé són només alguns dels instruments que els alumnes de 6è de l’Escola Prat de la Manta han pogut veure, escoltar i tocar per primer cop.

L’activitat forma part del projecte “Músiques del Món”, on els alumnes han treballat de forma interdisciplinària, la música i els instruments dels païssos per conèixer i entendre el seu context cultural.”El projecte sorgeix de les inquietuts de la classe, i uneix un treball de geografia, història i cultura, amb activitats de diferents disciplines artístiques” explica Laura, tutora que ha coordinat del projecte .

Amb la visita de la companyia Inwali ki fany, que vol dir “moltes gràcies” en llengua Sese, els alumnes han conegut la percussió tradicional Malinké, i els sons de l’Àfrica de l’oest.El seu divulgador i ideòleg, David Ejea creu que és una manera d’explicar la part alegre de l’Àfrica: “El resultat de les sessions és alegria, és tocar i fer comunió, en definitiva, és tribu, que és el que hem après nosaltres en el seu lloc d’origen”. Afegeix, que tot plegat “és una manera d’obrir consciència sobre Àfrica, i parlar de les seves riqueses, que sovint sobre les grans desconegudes”.

Els alumnes han acabat l’activitat tocant i cantant una cançó a ritme dels djembés.