AEBALL posa en marxa la segona edició del programa Activa el teu futur per facilitar la inserció laboral dels joves del territori. Aquest 2023 comprèn tres itineraris formatius diferents: mosso; gestor de magatzem; auxiliar elèctric o ajudant d’Instal•lador i Administració a més d’orientació i acompanyament a la inserció.

Aquest 2023 la patronal torna a posar en marxa una nova edició del Programa, en aquest cas dirigit a 45 joves del territori que rebran orientació laboral per millorar la seva ocupabilitat. Quan finalitzi rebran un acompanyament intensiu en la recerca de feina i se’ls donarà accés a ofertes de treball i entrevistes laborals amb empreses del territori interessades en la contractació d’aquests perfils.

Actualment, la patronal està realitzant la selecció dels participants. Joves que tinguin disponibilitat per fer la formació, orientació laboral i les activitats del programa amb interès per formar-se. Aquest projecte està promogut i impulsat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

Resultats d’Activa el teu futur 2022

Els joves participants d’aquest programa han pogut gaudir d’una formació específica i especialitzada en un sector estratègic com ara Magatzem o Electricitat per millorar i ampliar el seu perfil professional i millorar les seves competències específiques en aquests sectors.

El grup d’Electricitat ha fet pràctiques en empreses que, en moltes ocasions, han estat la primera experiència laboral dels joves participants. A part d’això, han rebut l’ajuda i orientació laboral i educativa durant l’execució del projecte.

També han visitat empreses de diferents activitats per conèixer la situació en el mercat laboral, el dia a dia de la professió i veure diferents llocs de treball d’una mateixa professió. Ara Vinc, Francisco Albero, Smart Group Baby, Tempel i El Saoprat han estat les empreses visitades pels joves d’aquest programa.