L’Associació de Dones de Sant Josep ha fet recompte de les joguines recollides diumenge durant ‘PapanoeL’Hada motera’. En total han estat més de 2.700.

Organitzada per recollir regals de Nadal per a infants de col·lectius vulnerables, aquesta iniciativa va comptar amb la participació de milers de moters que van acudir a la cita amb vestits de Pare Noel. Els motoristes es van reunir a l’Avinguda Joan Carles I.

Els regals recollits a la ‘papanoeL’Hada motera’ es distribuiran a residències de persones amb diversitat funcional de L’Hospitalet i famílies sense recursos. L’Associació ALPI, Diables de la Florida i Héroes sin capa, són algunes de les entitats que van col·laborar i participar en aquesta iniciativa.

Montserrat Arroyo, presidenta de l’Associació de Dones de Sant Josep ha assenyalat que “estem molt agraïdes. Ahir ja vam lliurar 600 joguines a famílies derivades per Serveis Socials de L’Hospitalet”. Des de l’Associació de Dones de Sant Josep, han assegurat que la “papanoeL’Hada motera, tornarà l’any vinent a la ciutat.

Concentració amb polèmica

Encara que la concentració estàtica va finalitzar a mitja tarda, i que l’organització no havia previst iniciar cap recorregut, molts dels moters, van decidir continuar la marxa. L’Ajuntament de Barcelona havia advertit que denunciaria a la ‘PapanoeL’Hada motera’ en cas que es convertís en una marxa, com va passar.

Des de l’Associació de Dones de Sant Josep han denunciat que se les va culpabilitzar d’una situació de la que no eren responsables.

Montserrat Arroyo, ha assegurat que “en tot moment amb insistir que nosaltres no vam organitzar cap ruta. La ‘PapanoeL’Hada motera’ era estàtica. Ens vam sentir coacionades per la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra, que ens preguntaven si érem les organitzadores de la ruta motera. Ens volien responsabilitzar del comportament de les persones després de finalitzar l’activitat. Jo no sé què van fer després i on van anar”.

Finalment la ‘PapanoeL’Hada Motera’ no serà sancionada per l’Ajuntament de Barcelona. De fet, a l’Ajuntament de Barcelona no hi consten sancions específiques a cap dels integrants, però sí que s’ha assenyalat que els motoristes provinents de l’acte de L’Hospitalet van entrar a Barcelona de manera molt dividida i sense entorpir la circulació.