Una dona sud americana del barri de Sanfeliu ha estat ajudada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de L’Hospitalet per intentar aconseguir la dació en pagament de la seva hipoteca o un lloguer social. Ha pagat durant sis anys 1.400 euros al mes i ara en no poder fer front demana la dació i un lloguer social.  

Maryuris Mina és una dona de Sud- Amèrica que ara fa sis anys va fer una hipoteca a Catalunya Caixa per la compra d’un pis al barri Sanfeliu. En arribar la crisi i com està passant en tants casos, la davallada dels ingressos impossibilita que pugui continuar pagant els 1.400 euros al mes de la hipoteca.

Maryuris va parlar el mes passat amb l’entitat financera per aconseguir la dació en pagament sense obtenir una resposta satisfactòria de Catalunya Caixa. Mina té al seu càrrec a la seva filla, al seu gendre, dos néts petits i un altra que ve en camí. 

Aquí entra en acció la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de L’Hospitalet que ha ajudat a aquesta família fent de mitjancer amb Catalunya Caixa. Aquest matí s’han reunit amb el director de la sucursal on va fer la hipoteca del carrer Sanfeliu, 133.

Maryulis Mina ha afirmat que “el director s’ha mostrat incompetent per la negociació i finalment l’entitat ens ha citat per aquest dijous per decidir què fer davant de la situació en què em trobo.

Mina ha parlat “d’engany per part de Catalunya Caixa perquè ens van dir que la lletra seria de 1.050 euros. Al segon anys ens la van augmentar 200 euros i vam acabar pagant 1.900.

“He pagat sis anys “, ha afegit Maryulis Mina, “i ara en diuen que he de pagar 330.000 euros i es queden el pis. He demanat la dació en pagament i un lloguer social i no en volen donar res. Ara ens han citat pel dijous, dia 12, i veurem com acaba tot”.

Mina és una més de les persones que disposaven de bons ingressos abans de la crisi. “A casa entraven 2.000 euros i podia pagar. Ara em queda molt poc per menjar i pagar la resta de despeses. Ho tinc impossible”.

“El que no entenc”, ha dit Mina, “és que Catalunya Caixa argumenta pèrdues quan es queda el pis i tot el que he pagat aquests anys. És una autèntica injustícia la que estem passant milers de persones com nosaltres”.