La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca Ciutat de L’Hospitalet ha celebrat 8 anys de trajectòria amb un acte d’agraïment a les persones que els han ajudat a aturar prop de 500 desnonaments en aquest temps. Actualment, més de 130 famílies hi tenen algun vincle amb aquesta entitat de lluita per l’accés a l’habitatge. 

La PAH Ciutat de L’Hospitalet va organitzar ahir, al seu local ubicat al barri de Bellvitge, un acte per celebrar els 8 anys en què van agrair a algunes de les persones, tant de món associatiu com institucional, l’ajut que els han ofert al llarg d’aquest temps.

Vuit anys d’una lluita que van començar vinculats a la Federació d’Associacions de Veïns de la ciutat. De les 8 famílies inicials, ara en són unes 130, la gran majoria mares solteres.

Precisament ha estat la força de la seva gent allò que els ha permès aturar més de 500 desnonaments. Tots ells, en pisos propietat d’entitats bancàries o fons voltor.

Segons han concretat l’Antonio Torres, president de la PAH Ciutat de L’Hospitalet: “nosaltres som moltes persones, quan hem d’aturar un desnonament ens arribem a concentrar fins a un centenar de membres, i la major part de les vegades ho aconseguim”.

La PAH Ciutat de L’Hospitalet també treballa per oferir lloguers socials a les famílies. Amb el banc BBVA van aconseguir el més barat de l’entitat bancària a tota Espanya: 2 euros amb 25 al mes.

Però més enllà de l’emergència de l’habitatge, la PAH també acompanya les famílies en altres situacions de vulnerabilitat, com per exemple, amb el repartiment d’aliments.

L’Estrella Ambrojo, portaveu i vicepresidenta de la PAH, ha afegit que “quan no arriben els diners, falta menjar. Pateixen els fills i els pares viuen angoixats pel fet que es puguin quedar al carrer”

La PAH Ciutat de L’Hospitalet no augura un futur gaire esperançador. I és que entre un 5 i un 10% més de famílies acudeixen a la plataforma des de la pujada de les hipoteques.

Un aniversari que tanquen amb un únic desig: no haver de fer fer gaires anys més perque totes les famílies tinguin un habitatge digne.