Estrella Ambrojo ha parlat de la situació de vulnerabilitat que moltes famílies de L’Hospitalet estan vivint ara mateix. Una situació que els condemna, moltes vegades, a un desnonament, a no poder pagar els serveis bàsics o a no poder menjar en no tenir diners.

La portaveu de la PAH Ciudad de L’Hospitalet ha dit a l’Entrevista de L’Informatiu que “els Serveis Socials a la nostra ciutat ja no existeixen gairebé i tenim el cas de famílies que mengen gràcies a l’ajut de l’Associació de Veïns de Sant Josep que hi col·laboren. I no parlo de Pedralbes sinó d’un barri obrer però solidari”.

Ambrojo també s’ha referit a l’aprovació per part del govern de la pròrroga de les mesures anticrisi per protegir a famílies vulnerables i la mesura que fa que no es pugui desnonar a persones que no poden pagar el seu habitatge. “Veiem molt bé aquestes mesures i és per això que tenim menys desnonaments. Tenim la llei però els advocats d’ofici no hi col·laboren ni veuen que parlem de persones que tenen poques crosses personals on agafar-se. Haurien de presentar un recurs per aturar els desnonaments”.

Les persones vulnerables més protegides

Pel que fa als serveis bàsics que moltes persones no poden pagar, Ambrojo ha afirmat que “també hem millorat en això perquè Serveis Socials fa un informe de la vulnerabilitat de la persona afectada i ja no podran tallar aquest servei”.

Els grans tenidors estan obligats a fer una mediació abans d’un desnonament i Estrella Ambrojo ha alertat que “no fan massa cas i els pisos sempre són de grans tenidors o de bancs, mai de particulars. Una altra qüestió difícil és el lloguer social perquè és més assequible que et toqui la loteria abans que aconseguir aquest lloguer”.