L’escriptor i periodista barceloní Lluís Llort és el guanyador de la 18a edició del Premi de Novel·la Negra L’H Confidencial amb Demolició. L’obra gira entorn dels abusos sexuals, l’assetjament psicològic i la venjança. En aquesta edició s’hi havien presentat 137 originals.

El jurat del premi ha destacat l’estil i el ritme narratiu de l’obra. També, la trama àgil, l’actualitat i la versemblança de l’argument, el compromís i el risc del plantejament de la temàtica.  

Lluís Llort, que ha presentat la novel·la sota el pseudònim d’Evarist Bonavista, és un periodista que a El Punt Avui, especialment en temes de cultura i literatura. Com a escriptor de novel·la negra, va guanyar el I Premio Paco Camarasa de Novel·la Negra, el 2020, amb Herències col·laterals.

El premi s’entregarà el 16 de novembre

El jurat del premi ha estat integrat per Ilya Pérdigo Kerrigan, representant de l’Editorial Clandestina; Ilumi Ramos, directora de la Biblioteca La Bòbila; Jordi Canal, Àlex Martín Escribà i Rosa Mora, especialistes en novel·la negra; Manuel López Poy i Marina Ruaix, membres del club de lectura de novel·la negra de la Biblioteca La Bòbila, i, com a secretària del jurat, Núria Vila, cap de secció de Biblioteques.

El premi, promogut per la Biblioteca La Bòbila i convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i l’Editorial Clandestina, està dotat amb 12.000 euros i la publicació de la novel·la.

El lliurament del premi i la presentació de l’obra es farà a la Biblioteca La Bòbila el 16 de novembre. El manuscrit serà editat per la col·lecció “Narrativa” de l’Editorial Clandestina.