La nova organització de la Guàrdia Urbana serà “en clau de districte”, tal i com ha manifestat el tinent d’alcaldia de Seguretat, Mobilitat i Recursos Humans, Jesús Husillos, en declaracions a l’Entrevista de l’Informatiu.

En la darrera Junta Local de Seguretat, l’Ajuntament va anunciar que hi haurà més efectius al carrer. “Ens tornem a organitzar en clau de districte. Entenem que la proximitat en matèria policial és fonamental, és cabdal, i l’hem de reforçar de la millor manera que poguem, és organitzar els efectius que tenim en clau de districte, buscant una major complicitat amb els diferents districtes, com la resta d’actors que hi participen en cada barri com entitats, teixit comercial i veïnal”.

El Pla Global Geo24 reformularà l’estructura de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet preveient, entre d’altres, més presència al carrer. Per a Husillos “més presència de manera diferent. Hem volgut traslladar amb aquest pla és que tot un paquet de mesures, que van en la línia de comunicar més i millor, com el nou perfil d’Instagram de la Guàrdia Urbana. Entenem que la Guàrdia Urbana fa una producció i tasca fonamental de la qual cal estar molt orgullosos”.

El tinent d’alcaldia també ha indicat que “hem digitalitzar el cos de la Guàrdia Urbana. Hem de situar aquest cos amb els millors darrers elements tecnològics, però sobretot facilitar la confecció de les sancions o qualsevol tipus d’informe a les diferents patrulles que actuen a la ciuat. Creiem que al llarg d’aquest 2024 podrem materitalitzar diferents fets en aquest sentit, i també tot allò que té a veure amb formació i una millor organització a nivell intern”.

Pel que fa a l’organigrama, el govern decarta la figura d’un Superintendent, “hem de ser prudents, no té cal sentit aprofundir en aquest debat, atès que aquesta convocatòria continua suspesa, està judicialitzada, i fins que aquesta situació no finalitzi no val la pena continuar”. En aquest sentit, Husillos ha anunciat que l’inspector, Sergio Fortea, és el nou cap de la Guàrdia Urbana “hem acordat ratificar-lo com Cap amb tota la solemnitat”.

Actualment el cos Guàrdia Urbana de L’Hospitalet està composat per 350 efectius i s’ampliarà enguany en uns 40 agents més. “Estaria bé algun dia superar els 400” ha afegit Husillos que ha recordat “que ens els propers anys vénen jubilacions molt nombroses“.

Sobre la presència de la Guàrdia Urbana en servei de cap de setmana, Husillos creu que “és evident que si tenim més agents podrem prestar una millor servei, però també hem de començar a posar la taula mesures per reduïr l’absentisme que tenim al cos“.