L’Hospitalet participa aquest dissabte en una nova edició de la Nit dels Museus amb activitats per gaudir de diferents espais culturals en horari nocturn. A partir de dissabte a les 18h hi haurà portes obertes a exposicions, visites guiades i activitats per a tots els públics.

Aquesta any a més, hi ha una doble celebració ja que la Nit dels Museus coincideix amb la commemoració del Dia Internacional dels Museus.

A l’Entrevista de l’Informatiu, el director del Museu de L’Hospitalet, Josep Maria Solias, ha explicat que “sempre hem volgut anar més enllà d’obrir les portes dels museus, tal i com demana la Unesco, i oferir activitas diverses peruqè la gent gaudeixi. Al Museu com a la Tecla Sala cada any organitzem activitats amb un fil conductor que ens doni una continuitat, que en el nostres cas és la llum”.

Enguany el pati de Can Riera acull, per primer cop, l’exhibició dels bestiari de la ciutat; el Bou, la Mulassa, el Lleó i l’Àliga, que després desfilaran pel carrer Xipreret.

On es celebra?

Museu de l’Hospitalet. Casa Espanya

“L’Hospitalet: un indret, una història”, “Company fotògraf. Memòria revelada de L’Hospitalet” i “L’Hospitalet, s. XX”. A l’Harmonia, es podrà visitar “Color, forma i volum. Els retaules de l’església de L’Hospitalet”, una mostra de retaules del segle xvi i “Rey Polo. Cent anys (1924-2024) Informalisme(s)”.

Carrer del Xipreret

Amb ambientació i il·luminació especials iuna instal·lació lumínica amb elements realitzats amb fusta i vestits de tela. A més, a les 20h tindrà lloc una ruta per la vila vella on es podra donar una passejada pels edificis més representatius i antics de la ciutat.

A les 21:30h cada 10 minuts hi haurà una projecció a la façana de l’Harmonia amb imatges de la seva col·lecció del fons d’art de la ciutat. A més, els més petits podràn gaudir d’un taller de construció Kapla, un joc de construcció

Centre d’Art Tecla Sala

Portes obertes a les exposicions (Fins la 1h de la matinada)

Exposicions “Juan de Andrés. Límit obert”, “Sergi Aguilar. Mapes amètrics” i “Alfons Flores. L’escenari prodigiós”.

Música en directe al Pati de Tecla Sala (De 18h a 22h)

Música amb l’actuació dels combos de pop-rock de l’Escola Municipal de Música Centre de les Arts (EMMCA).

Viatjar fora de mapa (18:30)

Activitat en el marc de l’exposició “Sergi Aguilar. Mapes amètrics”, que us endinsarà en l’univers creatiu de l’artista Sergi Aguilar, apropant-vos al seu procés de treball des de l’acció en col·lectiu.

Visita comentada a l’exposició “Alfons Flores. L’Escenari prodigiós” (21h)

L’espai de Tecla Sala es transforma per presentar alguns dels treballs escenogràfics d’Alfons Flores. La visita us endinsarà en el coneixement d’obres que prenen vida més enllà dels contextos teatrals que les van acollir, per explicar la creació escènica i la confluència d’oficis i pràctiques artístiques, que generen nous universos plàstics i narratius.

Tastet de dansa (22:30h)

Propostes coreogràfiques clàssiques i contemporànies amb l’escola de dansa 4Hores de l’Hospitalet.

Somnis de sorra (23:15h)

Un espectacle visual a càrrec de la companyia Ytuquepintas amb dibuixos fets amb sorra sobre una taula de llum, a partir d’una història relacionada amb les arts visuals.

Comiat de “La Nit dels Museus” (24h)
Durant tota la nit

  • Animació amb l’artista polifacètic Jaume Ametller, “Notxa”.
  • Servei de bar a càrrec del Bar Córdoba.
  • Compartiu la vostra experiència amb les etiquetes: #NitdelsMuseusLH #NitdelsMuseusBCN

Més activitats a la Nit dels Museus al TPK i també a la Fundació Arranz Bravo