Deu artistes urbans reconeguts a nivell internacional, entre les quals s’hi troba l’hospitalenca Irene López León, pinten murals de grans dimensions, ara exposats a la mostra d’art urbà DUO al Museu Straat d’Amsterdam, un dels museus d’art urbà més grans del món.

L’exposició, que es podrà visitar fins el 2 de juny, té com a objectiu mostrar l’evolució i la diversitat de cada país, Espanya i Països Baixos en l’àmbit urbà.

L’artista Irene López explica que la temàtica principal de les seves obres és la natura. Amb la seva obra, ha volgut fer un homenatge a una pintora del segle XVII flamenca anomenada Rachel Ruysch. Per parelles van haver reflexionar sobre temes culturals i a més cada artista havia de crear una obra pròpia.

Els inicis d’Irene López León

Va començar en el món de l’art urbà fa uns 10 anys i va pintar el seu primer mural a L’Hospitalet, la seva ciutat. Les seves obres són una combinació del figuratiu i l’abstracte, plantes, les flors i les aus, com es pot veure en una de les seves obres que va pintar en els Blocs Florida.

Mural als Blocs Florida

Li agrada pintar temàtiques naturals, sol pintar en llocs estèrils de naturalesa com pot ser una paret i la seva intenció es donar-li color. Les seves últimes obres li han servit a viatjar fins a Michigan i Amsterdam.

A més, el passat cap de setmana, Irene López va ser convidada al Gargar Festival de Murals i d’Art Rural que és una iniciativa creada per Binomic.cat, amb el suport de l’Ajuntament de Penelles i la Diputació de Lleida, per difondre la cultura artística al món rural.