Falten pocs dies per Nadal i les botigues de joguines comencen a preparar-se per un dels primers grans allaus de gent de la campanya. Els ajudants de Pare Noel i els patges reials treballen a contrarellotge per tal de trobar alguns dels regals més demandats. I aquest any no hi ha discussió i tothom coincideix a assenyalar la joguina estrella d’aquest Nadal.

“La joguina top d’aquest any és la Nancy Aitana. Ho ha petat molt”, explica Verónica Banderas, directora de l’Abacus L’Hospitalet. Núria Borrego, dependenta de Joguines Gendre, ho confirma: “Ens demanem molt l’Aitana però el que trobem és que està esgotat a tots els llocs”, explica.

I és que, de fet, trobar un exemplar de Nancy Aitana, la nina inspirada en la cantant catalana, és pràcticament missió impossible. Aquí és on entren la resta de joguines que més demanda estan tenint, com tot el referent al gos Bluey, protagonista d’una sèrie televisiva.

I a partir d’aquí, alguns clàssics com Bola de Drac o Pokémon i altres que sembla que tornen a estar de moda. “Tornen les tortugues ninges”, explica Núria Borrego. “També es busca la pantera rosa, que quan jo era petita ja hi era ara torna a sortir”, afegeix.

“Jo crec que aquí juguem amb la melancolia, coses que agraden als petits però també als adults”, diu Verónica Banderas. “Els clàssics mai moren, això ho tenim molt estudiat”, afegeix entre riures.

El que està clar és que és una època de molta responsabilitat per a qualsevol establiment d’aquest tipus. Joguines Gendre, de fet, té ja 60 anys d’història, un fet cada cop menys habitual entre els negocis de barri: “El secret és tractar als clients amb molta paciència i estima”, afirma Núria Borrego. Ben segur que no serà l’últim Nadal oferint joguines al barri de Collblanc.