L’Ajuntament de L’Hospitalet ha iniciat el procés per municipalitzar 5 escoles bressol de gestió privades concertades de la ciutat. La gestió actual d’aquests centres recau en cooperatives i entitats sense ànim de lucre. I a més, totes elles estan instal•lades en equipaments municipals. Hem anat a una d’aquestes escoles per conèixer l’opinió de les famílies.

L’Escola Bressol Patufet és una de les 5 escoles bressol concertades de la ciutat que durant el pròxim curs passarà a ser un centre públic. Això suposarà que l‘I-2, sigui gratuït i que la resta de preus siguin els estipulats per a centres públics de la ciutat.

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha iniciat aquest procés per donar resposta a l’alta demanda per la gratuïtat d’I-2 a les escoles públiques. En aquest curs, la llista d’espera per una plaça pública a les escoles bressol municipals va créixer més d’un 20%. 

Per L’Escola Bressol Patufet, passar a la xarxa pública és una reivindicació que ve de lluny. Neus Martínez, mestra de l’escola explica que “després de 41 anys de trajectòria pedagogia, per fi ha arribat el moment. És un ideal que ja teníem constatat en el nostre projecte i ara es convertirà en real. Ara les famílies que ho desitgin sense discriminació econòmica podran venir a l’escola”.

Les famílies d’aquesta escola amb què hem parlat (veure vídeo) també consideren positiu passar a la xarxa pública, sobretot pel tema econòmic. 

Amb la municipalització d’aquestes 5 escoles bressol la ciutat podrà sumar 380 places i arribar a gairebé 1.200. A part del Patufet, les escoles bressol que s’integraran a la xarxa municipal seran: la Garabatos, l’Estel Blau, la Nova Fortuny i la Gua Gua.