‘Controles?’ és l’exposició que ha arribat aquesta setmana a la ciutat per informar al jovent, famílies i docents dels perills que comporta el consum de drogues i el bon ús de les pantalles, així com promoure actitud responsables.

La mostra, instal·lada a l’Espai Jove de Ca n’Arús, al Centre, està adreçada concretament a adolescents d’entre 12 i 15 anys, a més del seu entorn familiar i escolar.

A l’exposició ‘Controles?’, que es podrà veure durant dues setmanes, s’hi fan visites guiades per a diferents col·lectius, des d’alumnes d’ESO, Batxillerat o cicles formatius, fins a famílies i professionals. Al llarg d’una hora i mitja, experts en addiccions expliquen l’exposició i dinamitzen un procés de reflexió i diàleg. Actualment, l’exposició també disposa del format digital, consistent en un tour virtual 360 graus i la recreació dels panells en 3D.

Informació sobre el consum de drogues i el mal ús de les pantalles

La mostra s’acompanya de material educatiu i inclou activitats complementàries. Entre aquestes, hi ha un taller per als grups d’alumnes que hagin visitat l’exposició, una sessió de formació en prevenció del consum de drogues i de l’ús problemàtic de les pantalles per a diferents col·lectius de professionals, i una sessió de formació per a famílies que vulguin informar-se sobre els efectes de les drogues i rebin pautes educatives per prevenir-ne el consum, així com també de l’ús abusiu de les pantalles en els joves.

‘Controles? és una exposició itinerant de la Diputació de Barcelona i ja ha recorregut un centenar de municipis de les comarques barcelonines.