Prop de mil participants han corregut durant el matí la 32 Milla Urbana de Santa Eulàlia, organitzada per l’AESE. El circuit del carrer d’Amadeu Torner ha esdevingut un any més una gran festa del barri, l’esport i la solidaritat.

A les 9h, puntual, s’iniciaven les primeres curses de la Milla (1.609 metres) amb la participació dels corredors sèniors. A partir d’aquell moment, les categories s’anaven alternant fins arribar als plats forts de la jornada: la cursa d’atenció a la diversitat; els barrufets, amb els més petits gaudint d’allò més.

Cursa de barrufets. Foto Gabriel Cazado

i la gran novetat d’enguany, la ‘iaiorunner’ pel persones majors de 65 anys.

Cursa dels majors de 65

Finalitzant la jornada ha arribat el torn de les dues curses d’elit. En categoria femenina, la guanyadora ha estat Marta Mitjans (del Playas de Castellón), seguida de Laura Rodríguez i Laura Pelegrí.

Mentre que Brahim Fateh, de L’Hospitalet Atletisme, ha estat el més ràpid entre els corredors masculins. Pol Seriñana i Mathios Rodriguez han aconseguit la plata i el bronze, respectivament. L’Hospitalenc Brahim Fateh va ser el guanyador també de la Milla de l’any passat. I Seriñana va guanyar l’or als 10 quilòmetres de la Cursa Nocturna.

La 32a Milla Urbana de Santa Eulàlia ha finalitzat amb el ja tradicional relleu familiar, una cursa amb dos adults i dos infants per equip.

L’edició de 2024 de la Milla Urbana de Santa Eulàlia ha tornat a ser solidària, recaptant fons per a la Creu Roja de L’Hospitalet i el centre hospitalari Sant Joan de Déu. També ha servit per retre homenatge a David Sánchez i Óscar Vizcaíno, esportistes de l’AESE que van perdre la vida en accident de trànsit fa més de 30 anys.