El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha visitat L’Hospitalet per participar en un procés de debat amb la militància que durant aquests mesos es fa en diferents municipis catalans. L’objectiu és pensar la Catalunya del futur en àmbits com l’economia i el mercat laboral, els serveis públics, la diversitat i el feminisme o els drets democràtics.

Sobre la convocatòria electoral del 12 de maig, Mena ha assegurat que Esquerra Republicana no se n’ha sortit al capdavant de la Generalitat. També ha parlat de la necessitat de consensuar un model de finançament que sigui just per a Catalunya i solidari amb la resta de l’estat.

Per als Comuns, el nou govern ha d’apostar per l’educació i la sanitat pública, l’accés a l’habitatge i la transició ecològica, en comptes de voler tirar endavant projectes com el Hard Rock o l’ampliació de l’aeroport.

En aquest sentit, Mena ha afirmat que “en els últims anys hem vist com no hi hagut gaire diferència entre un govern d’Esquerra Republicana i un govern de Convergència. En la convocatòria de les eleccions s’ha demostrat quin és el model que no ens agrada, que es basa en la precarietat o fins i tot en la ludopatia i amb moltes desigualtats en el conjunt del territori. Els Comuns apostem per una Catalunya verda, socialment justa, feminista i que defensi els drets laborals i socials”.