El Filmserè, el Festival Internacional de Curtmetratges de la Florida, ha celebrat la gala de lliurament de premis a l’Auditori de l’Edifici Planeta. El certamen, organitzat per l’Institut Eduard Fontserè, ha atorgat 11 guardons.

La Masia, de Víctor Català, ha estat el curtmetratge guanyador d’aquesta edició del Filmserè. Un film de terror que narra la història de l’Helna, una nena de 12 anys que passa uns dies a casa dels seus avis que viuen en una enorme masia catalana on, en un principi, no hi troba gaire entreteniment. Fins que l’àvia li envia uns missatges en clau que la fan pensar que està sent víctima del seu avi.

Víctor Català, l’únic director que ha recollit el premi presencialment, ha explicat que: “la nostra idea era convertir una masia en un escenari terrorífic, amb tots els elements propis de la cultura catalana. Li hem donat la volta amb un punt de comèdia negre i sembla que ha funcionat”

El Filmserè ha repartit fins a 11 premis diferents. Entre ells, el Premi al Millor Curtmetratge segons el Jurat Social, que s’ha atorgat a Álvaro Company per “Bien Bien”.

La Tania Moriana, que ha format part del Jurat del Barri, ha concretat que “els abusos sexuals estan molt silenciats, com li passa a la protagonista, que no ho explica per evitar el patiment tant de la seva mare com de la seva filla”.

Entre els premiats també hi ha:

“Noria”, d’Elisabet Terri: Premi a la Millor Interpretació (Jurat Estudiantil)
“Leo”, de Sergio Postigo: Premi al Millor Muntatge (Jurat Estudiantil)
“Joselito”, de José Carlos Jiménez i Marta Jiménez: Premi Millor Guió (Jurat Estudiantil)
“Los viajeros de las costas del mar eclipse”, d’Aleix Ventura: Premi Millor So (Jurat Estudiantil)
“Bajo otro cielo”, d’Adrián López: Premi al Millor Curt (Jurat del Barri)
“Benito”, de Pedro Pérez: Premi Millor Fotografia (Jurat Estudiantil)
“Zombie Meteor”, d’Alfonso Fulgencio: Premi Millor Música (Jurat Estudiantil)

El jurat oficial ha fet una menció especial per al curtmetratge amateur “Corre Sara Corre”, de Sara Correa.

És la cinquena edició d’aquest festival impulsat per l’Institut Eduard Fontserè, on els alumnes s’ocupen d’organitzar tot el certamen. Enguany el festival ha rebut 897 curtmetratges d’arreu del món.