Històries orals, documents, fotografies… La llibreria Llavors i Districte 7 volen recopilar i difondre la memòria individual i col·lectiva dels barris Collblanc-La Torrassa.

La llibreria Llavors presenta el seu nou projecte, La memòria de les Llambordes, impulsat amb la col·laboració del mitjà de comunicació Districte 7. Es tracta d’una iniciativa que pretén recuperar i immortalitzar les vivències personals i col·lectives dels barris Collblanc-La Torrassa de l’Hospitalet.

Daniel Garrido, soci de l’espai Llavors i un dels fundadors del projecte explica que “a la llibreria ens visita gent -de la tercera edat, en la seva majoria- que ens expliquen moltes històries, algunes d’elles veritablement interessants. Abans que aquest coneixement es perdi, vam pensar que podríem recollir aquestes vivències i difondre-les per a què estiguessin a l’abast de tothom”.

Des de l’espai Llavors, s’ha animat als assistents a compartir històries, fotografies, cartes, cançons o qualsevol altre element material o immaterial que ajudi a explicar el passat d’aquesta zona de la ciutat. Els promotors de la idea estan pensant en diversos suports, escrits i audiovisuals per difondre el projecte i fer-lo accessible a tothom.

A la presentació, molts dels assistents han compartit experiències i records que pertanyen a una realitat desconeguda per les noves generacions però que formen part de la història de l’Hospitalet.