L’Escola Bressol Estel Blau és una societat sense ànim de lucre que gestiona diversos serveis a la petita infància. Sempre ha estat molt arrelada al barri de Bellvitge. Ara celebren que han matriculat a l’infant número 1.000.

Per la Llar d’Infants Estel Blau de Bellvitge ja han passat 1.000 alumnes. Una dada que fa sentir molt orgullòs al seu equip directiu. Inma Moreno, directora de l’Escola Bressol reconeix que “la confiança de les famílies en el nostre projecte educatiu ha estat la clau de la nostra continuïtat al barri”. L’infant número 1.000 ha estat Júlia Moya i per celebrar aquest número tan rodó l’escola bressol ha realitzat una festa.

L’origen d’Estel Blau data de l’any 1994 quan un grup de famílies, vinculades amb l’Esplai Alheña, necessitaven un servei de cangur per als seus infants que els permetés conciliar la vida laboral i familiar.

L’any 2000 el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya els va concedir el número docent de centre i van passar a ocupar algunes aules de l’Escola La Marina; una època en què les escoles públiques no estaven plenes.

Dos anys més tard, l’Ajuntament de L’Hospitalet va licitar la primera escola bressol municipal de la ciutat i Estel Blau va guanyar la concessió de l’Escola Bressol Municipal “La Casa dels Arbres”. A continuació, van aconseguir gestionar també serveis a d’altres municipis.

El seu projecte educatiu sempre s’ha basat en la participació de les famílies en l’educació dels seus fills i compta amb l’acompanyament de diferents professionals (educadors, psicòlegs, infermers, etc) que treballen per garantir un bon servei a la ciutat.