No seria Nadal sense les representació d’Els Pastorets al teatre del Centre Catòlic. Els dies 23, 25, 26 i 30 de desembre i el 7 de gener el quadre escènic de l’entitat aixeca el teló amb una adaptació del clàssic de Folch i Torres a on han incorporat més música i més participació de dones i infants a sobre de l’escenari.

Enguany, el Quadre Escènic del Centre Catòlic representa una versió renovada, repensada des d’una perspectiva de gènere. Així, els personatges principals són dones i s’han feminitzat els noms dels protagonistes. Els dos pastorets protagonistes, en Lluquet i en Rovelló, ara són la Llanega i la Gírgola, dues pastoretes amb noms de bolets.

Altres canvis són la renovació de part de l’escenografia, la introducció de més escenes musicalitzades i major presència d’infants a sobre l’escenari.

El Catòlic reivindica els Pastorets com un espectacle familiar adreçat a totes les edats. “El més bonic és que hi participin nens des de mesos -com el nen Jesús- fins a avis de 90 anys. És molt bonica aquesta convivència de gent de tot tipus i de diferents generacions”, explica la Laia Grañena, codirectora infantil del Quadre Escènic del Centre Catòlic.

Els Pastorets del Catòlic es representaran en cinc funcions diferents. Serà el 23 de desembre (19h), el dia de Nadal (20h), per Sant Esteve (19h) i el 30 de desembre (19h). També hi haurà una representació matinal el 7 de gener (11h30).

Els Pastorets es representen a L’Hospitalet des del 1926 i el Quadre Escènic del Centre Catòlic representa la versió de Folch i Torres des del 1962.